Nieuws

Kledingbank Maxima Het Hogeland schaft personenbus aan,

gefinancierd door het Oranje Fonds, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms en het Olga Heldring Fonds

In de BMWE gemeenten ondersteunt Kledingbank Maxima Het Hogeland in de kledingvoorziening van mensen met een laag inkomen. Echter blijkt dat het niet voor iedereen even ma

kkelijk is om bij de kledingbank te komen, aangezien de vier gemeenten een ruime spreiding betreft, van Lauwersoog tot Oosteinde en van Noordpolderzijl tot aan Zuidwolde. De mogelijkheid tot openbaar vervoer niet altijd aanwezig is, en vanwege financiële omstandigheden van klanten, is dit helaas vaak niet mogelijk. Tevens blijkt dat het openbaar vervoer voor kwetsbare ouderen vaak ontoereikend is.

https://sites.google.com/a/kledingbankmaxima.nl/kledingbank-maxima-het-hogeland/nieuwsbrieven/Schermafbeelding%202017-10-15%20om%2022.30.08.png

Om iedereen de mogelijkheid te bieden naar de kledingbank te komen, schaft Maxima een personenbus aan, gefinancierd door het Oranje Fonds (€ 20.500), Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms (€ 5.000) en het Olga Heldring Fonds (€ 5.000). Op maandag 30 oktober zal de personenbus door de Kledingbank in ontvangst worden genomen. Om 16.00 uur zal de officiële overhandiging van de personenbus plaatsvinden aan De Werf 5 te Winsum. 

01-03-2017    
Opening Kledingbank Maxima Het Hogeland
Oprichting Stichting Kledingbank Maxima Het Hogeland
Op 15 december 2016 is de Stichting Kledingbank Maxima Het Hogeland opgericht. Op de foto staan 5 van de 6 bestuursleden met notaris v.d. Ploeg van het Notariaat Slochteren die de oprichting deed zonder daarvoor kosten in rekening te brengen.
Maxima Het Hogeland is voor inwoners van de vier Hogelandgemeenten met een uitkering of met een laag inkomen; de grens hiervan wordt in overleg met de gemeenten nog bepaald.
In maart 2017 opent Maxima een modezaak aan De Werf 5 te Winsum, waar minima gratis kunnen winkelen.
Maxima Het Hogeland is de zesde kledingbank Maxima in de provincie Groningen; er zijn ook al Maxima's in Hoogezand-Sappemeer, Veendam, Winschoten, Delfzijl en in de stad.
Alle kledingbanken Maxima maken deel uit van het Samenwerkingsverband Maxima in de Provincie Groningen.
 
Van links naar rechts, Lub Snijder, Gaatze Tol, notaris Van der Ploeg, Annetta Vink, Ina Laan en Henk Slagter.